Dækker min forsikring stenslag og rudeskift?

Dækker min forsikring stenslag og rudeskift? Mange bilejere undervurderer, hvor vigtig en kaskoforsikring kan være, især når det drejer sig om små, men irriterende udfordringer som stenslag på forruden. Stenslag opstår altid uventet, men heldigvis inkluderer mange forsikringsselskaber dækning af stenslagsreparationer, forudsat at du har en kaskoforsikring.

Kaskoforsikring til stenslag og rudeskift

Hvad indebærer en kaskoforsikring? Kaskoforsikringen er en form for bilforsikring, der beskytter dig mod skader på din egen bil. Den adskiller sig fra ansvarsforsikringen, der primært beskytter dig mod skader, du forårsager på andres ejendom. Kaskoforsikringen dækker en lang række af skader, herunder ofte skader forårsaget af stenslag.

De forsikringsselskaber, der normalt tilbyder dækning for stenslagsreparationer, hvis bare du har tegnet kaskoforsikring,  inkluderer navne som Bauta, Codan, GF, Gjensidige, Sønderjyske, Gefion, Global, Lærerstandens Brandforsikring, Pensam, Vestjyllands og Købstædernes Forsikring. Det er vigtigt at huske, at dækningsbetingelserne kan variere afhængigt af din forsikringspolice og selskabet, så det er altid en god idé at kontakte dit forsikringsselskab for at bekræfte, om du har den rette dækning.

Udvidet glasskade forsikring.

De fleste forsikringsselskaber tilbyder også deres kunder en udvidet glasskade forsikring. Denne udvidelse gør at selvrisikoen ved udskiftning af bilen ruder er nedsat og i nogle tilfælde endda 0,- Samtidig er reparation af stenslag gratis. Tag fat i dit forsikringsselskab, se din police eller tag kontakt til os, hvis du er tvivl om hvordan du er dækket. 

Er det nødvendigt at reparere mit stenslag?

Stenslag er en almindelig udfordring for bilejere. Sten og grus fra veje og vejkanter bliver kastet op på modkørende eller bagvedkørende biler, stenene bliver ofte “kastet”  med så høj fart at de forudsager skade, hvis de rammer en bilrude. Selvom det i første omgang kan virke som en mindre bekymring, bør det tages alvorligt. Et ubehandlet stenslag kan udvikle sig til en større skade, der kræver udskiftning af hele forruden. Derfor er det afgørende at få dit stenslag repareret så hurtigt som muligt.

Normalt kan stenslag repareres, så længe det ikke overstiger størrelsen af en tokrone. Det er dog vigtigt at bemærke, om stenslaget er placeret inden for synsfeltet. Synsfeltet er det område på forruden, som du ser igennem under kørsel. Hvis stenslaget er inden for synsfeltet, kan der gælde særlige regler og begrænsninger i forhold til bilsyn og lovgivning.

Reparation af stenslag er ikke kun en økonomisk besparelse, det kan også have betydning for din sikkerhed på vejene. Når en af vores erfarne teknikere reparerer dit stenslag, forhindrer de det i at udvikle sig til en større revne, hvilket kan reducere risikoen for uheld som følge af nedsat synlighed. Derfor er det en win-win-situation at få stenslaget repareret tidligt.

Hvordan undgår man, at stenslag udvikler sig?

Når du står over for et stenslag på din forrude, er der flere skridt, du kan tage for at forhindre, at det udvikler sig yderligere. Her er nogle nyttige råd:

  1. Få det repareret så hurtigt som muligt: En hurtig reparation er vigtig. Jo længere du venter, desto større er risikoen for, at stenslaget forværres.
  2. Anvend et klistermærke: Umiddelbart efter stenslaget er opstået, kan du påføre et klistermærke over det. Dette hjælper med at beskytte området mod fugt og skidt, som ellers kan trænge ind i stenslaget og forværre skaden.
  3. Undgå store temperaturforskelle: Store temperaturudsving kan påvirke bilens ruder, især hvis de er skrøbelige på grund af et stenslag. Forsøg at undgå pludselig varme på en frossen rude, da dette kan øge risikoen for, at stenslaget udvikler sig til en større revne.

Rudeskift

Nogle gange er et stenslag for stort eller beskadiget til at blive repareret, og i sådanne tilfælde skal hele ruden udskiftes. Dette kan omfatte forruden, glastaget eller hvis dine sideruder er af lamineret glas. Når du står over for en sådan situation, er det vigtigt at undersøge, hvordan din forsikring dækker udskiftning af bilruden. De ruder der består af hærdet glas, går i stykker når de bliver beskadiget, det gælder oftes bagruder og siderude. 

Hvis din forsikring dækker, tager vi os af alt det nødvendige papirarbejde for dig, hvilket sparer dig tid og besvær. Vores erfarne teknikere er i stand til at udføre udskiftninger af bilruder af enhver type, og husk, vi samarbejder med alle forsikringsselskaber!

Ring til os på tlf. 61 71 33 55 eller book en tid her.

Kontakt os

Ring på tlf. tlf. 61 71 33 55 eller book og forespørg tid her.

Indholdsfortegnelse

Værksted

Silkeborg Bilglas
info@silkeborgbilglas.dk

Priorsvej 24
8600 Silkeborg
Se rutevejledning i Google Maps

Åbningstider:
Mandag til Torsdag 7.30 – 16.00
Fredag 7.30 – 14.00

Skal jeg ringe til dig?
Vælg service*
Du kan også bestille tid eller få et tilbud
Husk vi samarbejder med alle forsikringsselskaber og du har altid frit værkstedsvalg!