Rudeskift på bil

Bilruden spiller en afgørende rolle for sikkerheden og funktionaliteten af dit køretøj. Den fungerer ikke blot som en barriere mod vind og vejr, den er også essentiel for at opretholde bilens strukturelle opbygning. Uanset om du har brug for at udskifte en lille siderude eller udskifte hele forruden, er det afgørende, at rudeskiftet udføres korrekt. Vi vil her uddybe, hvorfor det er vigtigt at have professionelle teknikere til at udføre rudeskift for at undgå fejl, der potentielt kan have alvorlige konsekvenser for din sikkerhed.

Sikkerhed og rudeskift

Sikkerheden i dit køretøj afhænger i høj grad af bilens ruder. Ruderne fungerer som en beskyttende barriere mod stenslag og kollisioner. En korrekt installeret rude vil forblive intakt under en ulykke og beskytte dig og dine passagerer mod skader.

En forrude består af flere lag, herunder et ydre glaslag, et indre glaslag og en sikkerhedsmæssig film eller belægning, der holder glasset sammen i tilfælde af en kollision. Hvis rudeskiftet ikke udføres korrekt, kan det føre til svage eller usikre installationer, hvilket potentielt kan resultere i, at ruden splintres eller falder ud under en kollision.

Samtidig er bilruden en stor del af køretøjets struktur og bidrager til stivhed og stabilitet i bilens karrosseri. Når ruden fjernes for at blive udskiftet, er det afgørende, at den nye rude installeres præcist i overensstemmelse med fabrikantens specifikationer. En forkert installation kan i værste tilfælde svække bilens ramme, hvilket gør den mindre sikker at køre.

Professionel rudeskift

Da sikkerhed og korrekt installation er af største betydning, anbefaler vi at overlade rudeskiftet til vores professionelle teknikere hos Silkeborg Bilglas. Her er nogle af de vigtigste grunde til at vælge os til at udføre dit rudeskift på bil:

  1. Erfaring og ekspertise: Vores professionelle teknikere har omfattende erfaring og ekspertise i at udføre rudeskift på en sikker og pålidelig måde. De følger nøje den bedste praksis og producentens retningslinjer for korrekt installation.
  2. Korrekte materialer: Vores teknikere bruger kun kvalitetsmaterialer og reservedele, hvilket sikrer, at de udskiftede ruder og tætningsmaterialer er af højeste kvalitet og overholder standarderne.
  3. Avanceret udstyr: Vi råder over avanceret udstyr, der er nødvendigt for præcis måling, limning og installation af ruden. Dette reducerer risikoen for fejl.
  4. 5 Års garanti: Vi leverer kun kvalitet, derfor giver vi 5 års garanti på udskiftning af ruder.

Kontakt os på tlf. 61 71 33 55 for at få mere information.

YouTube video

Fejl ved at udføre rudeskift selv:

– Ukorrekt limning: En dårlig limning kan føre til utætheder og vandindtrængning, hvilket kan forårsage rust og skade bilens elektronik.

– Ustabil montering: Hvis ruden ikke er korrekt monteret, kan det resultere i støj og vibrationer under kørsel, hvilket kan være forstyrrende og ubehageligt.

– Risiko for personskade: Fejl i forbindelse med rudeskift kan medføre, at ruden ikke beskytter dig og dine passagerer som den skal i tilfælde af en kollision.

Selvom det kan være fristende at forsøge at udføre rudeskift selv, kan det resultere i alvorlige fejl og problemer. Hvis du ikke har den nødvendige erfaring og det korrekte udstyr, er der risiko for, at din forsikring ikke dækker skader forårsaget af disse fejl. Derudover kan en forkert udført installation medføre yderligere skader på din bil, der ikke er dækket af forsikringen.

For at sikre korrekt rudeskift på din bil er det altid bedst at overlade rudeskift til professionelle teknikere, der har den nødvendige ekspertise, udstyr og materialer til at udføre opgaven korrekt. Dette garanterer, at din bil forbliver sikker.

Rudeskift gennem din forsikring

Rudeskift kan normalt dækkes af din kaskoforsikring, da denne forsikring normalt inkluderer dækning af skader på din bil, herunder skader på bilens ruder. Dog vil der ofte være en selvrisiko på din kaskoforsikring. Denne er ofte højere en prisen på et rudeskift. Men har du derimod tenget en udvidet glasdækning, vil din selvrisiko være lavere ved rudeskift eller nogle gange slet ingen. Husk, at Silkeborg Bilglas samarbejder med alle forsikringsselskaber.

Du kan læse mere om dækning af skader gennem din forsikring på vores blog her.

Kontakt os

Ring på tlf. tlf. 61 71 33 55 eller book og forespørg tid her.

Indholdsfortegnelse

Værksted

Silkeborg Bilglas
info@silkeborgbilglas.dk

Priorsvej 24
8600 Silkeborg
Se rutevejledning i Google Maps

Åbningstider:
Mandag til Torsdag 7.30 – 16.00
Fredag 7.30 – 14.00

Skal jeg ringe til dig?
Vælg service*
Du kan også bestille tid eller få et tilbud
Husk vi samarbejder med alle forsikringsselskaber og du har altid frit værkstedsvalg!